Ik steun Stichting ALS Westland. Maar waarom eigenlijk?

Ik kan niet eens zwemmen! 

Sinds een paar maanden steek ik een paar uur per week tijd en energie in enkele goede doelen. Zo heb ik mij verbonden aan Stichting ALS Westland. Natuurlijk kende ik Stichting ALS wel van naam, maar ik maakte pas écht kennis met de stichting op Beursvloer Westland, het jaarlijkse netwerkevenement waar maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten en met gesloten beurzen helpen. 


Baantjes trekken

De match tussen Stichting ALS Westland en Purple Lily is een goed voorbeeld van zo’n geslaagde match, al ligt mijn talent absoluut niet bij het trekken van baantjes in het zwembad. Van het aanmoedigen van mensen, communicatie en sponsoring heb ik wél kaas gegeten. En dat waren nou net de dingen waar Stichting ALS behoefte aan had. We hadden dus al snel een klik.

 

Stichting ALS Westland

ALS is een vreselijke zenuw- en spierziekte, die zo snel mogelijk de wereld uit moet. Al 10 jaar zet Stichting ALS Westland zich in om ALS-patiënten en hun naasten te steunen en wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Dit doen zij bijvoorbeeld door geld in te zamelen via acties als A Local Swim. Dit is een evenement waar enthousiaste zwemmers 2 kilometer zwemmen voor dit goede doel. Kortom: ik vond dit direct een goed doel om vierkant achter te staan!


Een frisse blik

Stichting ALS Westland wilde graag een frisse blik op de sponsorpakketten die ze aanbieden. Kon het misschien beter en efficiënter? Waren er nog nieuwe doelgroepen om te bereiken? Dat was natuurlijk koren op de molen van Purple Lily. Ik hoefde dus niet lang na te denken. De doelstellingen van deze stichting sprak mij erg aan en hun vraag paste perfect in mijn straatje, dus ik wilde de stichting graag een handje helpen. 


Goed op orde

Ik heb de huidige mogelijkheden voor het werven van sponsoren en het ophalen van geld onder de loep genomen. Natuurlijk kon ik een paar verbeterpunten benoemen en ideeën aandragen waar stichting ALS Westland zelf nog niet aan gedacht had. Maar eígenlijk waren mijn bevindingen vooral een bevestiging dat deze vrijwilligers hun zaken al heel goed op orde hadden. En zo’n compliment is ook altijd fijn om te horen!


Kun jij ook wat betekenen?

Natuurlijk! Ik ben er namelijk van overtuigd dat ieder mens iets te bieden heeft waar een ander profijt van kan hebben. Waar liggen jouw kwaliteiten? Bij het aanmoedigen van de zwemmers? Sponsors binnen halen? Sponsorbedragen verdubbelen? Stichting ALS Westland kan jouw hulp ook gebruiken! Mij zie je in ieder geval straks ter hoogte van de Kijckerweg. Aan de kant welteverstaan, om de zwemmers aan te moedigen. Zwemmen laat ik liever over aan mijn vriend, broer, vrienden en kennissen!


Meer weten?

Wil je meer weten over deze  fantastische stichting? En over A Local Swim? Of, beter nog, wil je de stichting ook ondersteunen? Dat kan! Kijk op:  http://www.alswestland.nl/ en https://www.facebook.com/ALSWestland