Ik steun Stichting Avavieren. Maar waarom eigenlijk?

Het goede gevoel bij het goede doel 

Als zzp’er en moeder van jonge kids kan ik niet zeggen dat ik vrije tijd in overvloed heb. Toch trek ik sinds kort bewust een paar uur per week uit om mijn talent en energie in te zetten voor enkele goede doelen. Net als maar liefst 54% van de zzp’ers die bijdragen aan maatschappelijke instellingen, dus ik ben niet de enige. 


Beursvloer Westland

Een van de goede doelen waar ik me aan verbonden heb is Stichting Avavieren. Ik leerde deze stichting kennen tijdens de Beursvloer Westland. Dit is een jaarlijks netwerkevenement waar verschillende werelden elkaar ontmoeten en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Vraag en aanbod worden hier met gesloten beurs verhandeld, en met succes. In oktober 2017 werden hier maar liefst 209 matches gemaakt tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De match tussen Avavieren en Purple Lily was daar een van.


Avavieren

Het was zeker geen toeval dat ik mijn tijd en kennis wilde inzetten; de doelstelling van Stichting Avavieren sprak mij enorm aan. Deze kleinschalige Westlandse stichting maakt ontspannen, betaalbare vakanties mogelijk voor mensen met een beperking en hun ouders of verzorgers. Samen met Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande realiseert de stichting 9 aangepaste, rolstoelvriendelijke bungalows. De bungalows zijn bijna klaar, maar er zijn nog donateurs nodig om de exploitatie- en organisatiekosten te financieren. En daar komt Purple Lily in beeld.

 

Communicatieplan

Stichting Avavieren gaf tijdens Beursvloer Westland aan een steuntje in de rug nodig te hebben op het gebied van marketing en communicatie. Dat was natuurlijk koren op de molen van Purple Lily, want van deze onderwerpen heb ik best wat kaas gegeten. Het voelde direct als een prima match tussen ons. Samen met de stichting heb ik de behoefte en mogelijkheden geïnventariseerd, en gekeken waar nog kans lagen. Zo ontstond er een concreet plan waarmee de komende tijd donateurs geworven en behouden kunnen worden voor Stichting Avavieren. 

 

Andere keuken

Maakt mijn steun aan dit goede doel mij nu tot een volledig belangeloze weldoener? Welnee. Natuurlijk geeft het mij een fijn gevoel dat ik een stichting met zo’n mooie doelstelling in het zadel kan helpen. En staat het misschien leuk dat ik een echte “Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer” ben. Maar ik krijg er ook andere dingen voor terug. Bijvoorbeeld een unieke kans om een kijkje in een heel andere keuken te nemen dan ik normaliter gewend ben. Daar leer ik enorm veel van. Bovendien heeft Stichting Avavieren mijn bedrijf gepromoot en heeft een vrijwilliger van de stichting het feest van mijn moeder laatst opgeleukt als lakei. Een geslaagde match dus!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de fantastische Stichting Avavieren?  Of, beter nog, wil je de stichting ook ondersteunen? Dat kan! Kijk op: https://www.avavieren.nl/ en https://www.facebook.com/avavieren